Denna ursnygga och iögonfallande Arsenal tröja är baserad på en visuellt slående gul bas, kompletterad med svarta linjer, inspirerad av kartan över Islington-området. Det övergripande konceptet för tröjan kommer från det faktum att Gunners-fansen startar hemifrån och rusar till bortamatchen när laget spelar borta. Kragen och ärmarna på tröjan är accentuerade med friskt ljusblått.
Spelarversionen av Arsenal Fotbollströjor 2023-24 är utrustad med HEAT.RDY-teknik, och på grundval av detta använder den matchande tyger och texturer för att hjälpa Gunners att prestera på planen med en cool kroppskänsla. Fläktversionen av tröjan är utrustad med AEROREADY-teknologi, som använder fuktavledande tyger för att ge en torr upplevelse. När spelaren Gabriel Martinelli (Gabriel Martinelli) pratade om den här nya bortatröjan sa: "Jag gillar den här tröjan väldigt mycket! Den här designen är verkligen uppfriskande och passar väl in i Arsenals stil. Adidas och jag är glada över att klubben har perfekt integrerat vår tröja. oöverträffade Gunners-fans med klubbens rötter i norra London när jag designade den här tröjan. Jag kan inte vänta med att bära den nya säsongens bortatröja på planen."
Den här bortatröjan kommer att presenteras officiellt under Arsenals försäsongsturné i Nordamerika. Billiga Fotbollströjor sa: "Gunner-fansen finns över hela världen och många av dem är väldigt begåvade. Enligt min mening är Arsenal en pionjär på kulturell nivå och jag är väldigt glad över att se hur laget kan låta Gunners-fansen visa sina talanger. De förbinder fans i norra London med fans över hela världen på en mängd olika sätt - som musiken och designen för den här säsongen. Som en inbiten vapenfan är jag väldigt glad att min musik kan användas som soundtracket till videon, som visas under tröjans lansering." Bortatröjan för herrlag 2023-24 kommer att presenteras officiellt den 19 juli när Arsenal möter Major League All-Star United i Washington, D.C. Samtidigt släpps även bortaserien för damer senare under sommaren.