Aktuálně na desátém místě v tabulce s 22 body, Chelsea získala během této sezóny 56 žlutých karet, což je opravdu ohromující. Tyto 56 žluté karty nezahrnují ani tři žluté karty, které získali členové trenérského týmu. Nicméně Pochettino se nezamýšlí nad tím, proč je disciplína týmu na tak nízké úrovni, že vyžaduje žluté karty, ale spíše tvrdí, že získání žluté karty neznamená špatnou disciplínu, ale spíše ukazuje, že hráči Chelsea chtějí vyhrát. Kvůli nedostatku zkušeností v týmu je normální získat žluté karty, a to je oblast, kterou lze zlepšit.

V nedávném zápase proti Wolves získala Chelsea pět žlutých karet, a to konkrétně hráči Raghel, Palmer, Gust, Jackson a Sterling. Dokonce i náhradní brankář Marcus Bettinelli obdržel žlutou kartu za nadměrnou reakci na rozhodčího, i když ještě nevstoupil na hřiště. Celkem tak Chelsea získala v tomto zápase šest žlutých karet, a podle pravidel Disciplinární komise FA by měla být vůči tomuto klubu přijata disciplinární opatření.

Chelsea by měla pečlivě zvážit disciplinární otázky týmu. I když každý hráč v modrém má odhodlání získat body pro tým, je nutné dbát na dodržování pravidel, protože porušení může vést k postihu. Pokud si Chelsea přeje nadále nosit levné kopačky a běhat vpřed na zeleném hřišti, musí respektovat pravidla hry a nenechat fanoušky zklamané!