Podle informací bylo dosaženo dohody mezi Bayernem a Tottenhamem ohledně přestupu středního obránce Diera do Bayernu Mnichov. Dier dnes projde lékařským vyšetřením u Bayernu. Původně měla smlouva Diera s Tottenhamem skončit letos v létě, a pokud přestoupí během zimního přestupového okna, Tottenham obdrží přestupní poplatek.

Dier, narozený v roce 1994, je letos 29 let a působí jako střední obránce v Tottenhamu. V této sezóně odehrál za Tottenham 4 zápasy, což je relativně málo příležitostí, a jeho levné kopačky jsou po jednom zápase stále čisté. Přestup do Bayernu mu poskytne více prostoru k rozvoji. Bayern zároveň potřebuje zkušeného staršího hráče, aby posílil obranu, a Dier může zastávat různé role, což je pro Bayern velmi cenné.

Z hlediska Tottenhamu je prodej Diera, který má málo herního času, prospěšný pro jeho osobní rozvoj, a zároveň Tottenham získá částku na přestup, což je obchod, který uspokojuje jak hráče, tak oba kluby.

Ve dvaceti devíti letech je hráčův zlatý věk, má bohaté zkušenosti a nemoct začít v základní sestavě by pro Diera bylo zklamáním. Připojit se k Bayernu je proto pro něj vynikající volbou, kde se může plně věnovat a zároveň se dále zdokonalovat.