Messi kunne ikke deltage i kampen, og kom ikke engang på banen som en erstatning, hvilket vakte stærk utilfredshed blandt Hong Kong-fans. Fans råbte højt om refusion og hævdede, at det var bedrageri. Nogle ekstreme fans sparkede endda Messis reklameplakat omkuld, og Messis hoved røg direkte på jorden.

Da Messi forlod banen for at vende tilbage til omklædningsrummet, kastede en fan sin egen inter miami trøje mod Messi, som landede lige foran ham. Messi forblev upåvirket og sparkede blot trøjen væk. Måske havde fans ikke onde hensigter, men ønskede bare en autograf, men Messi reagerede slet ikke. Sammenlignet med Ronaldo, der på grund af en skade ikke kunne deltage i en kamp, afholdt en pressekonference for at forklare situationen, refundere billetpriser og dække omkostningerne til fly og hotel, handlede Messi anderledes. Han forblev tavs, indtil kampen begyndte, og fans opdagede, at han ikke var i startopstillingen. Messi sad på bænken og hvilede hele kampen, hvilket gjorde fansene meget vrede.

Messi's næste stop er i Japan, hvor han skal spille mod Vissel Kobe. Det er uvist, om han vil deltage i kampen, men officielt synes at have annonceret en promoveringsvideo for Messis tur til Japan, hvor Messi siger, at han ser frem til at møde fansene og tilbyder et særligt billetarrangement til 300.000 japanske yen for en personlig oplevelse med Messi.

Indtil videre har fans ikke modtaget nogen form for undskyldning fra Messis hold, og de kritiserer Messi og siger, "Han er ikke ærlig som Ronaldo." I de to tidligere venskabskampe i Saudi-Arabien spillede Messi endda som en erstatning, men da han kom til Kina, tog han sig anderledes ud. Arrangørerne har heller ikke til hensigt at refundere billetter til fans, da kampen faktisk blev spillet. billige fodboldtrøjer Dette er virkelig en bedragerisforestilling, og hvem ville ikke være vred?