I november sidste år modtog Everton Football Club den største bøde nogensinde i Premier League-historien for at overtræde lønsomheds- og bæredygtighedsreglerne. Denne sæson blev de straffet med en fratagelse på 10 point. De 10 fratagne point fik både fans og spillere i Everton til at være utilfredse. Everton havde aldrig tidligere modtaget en så alvorlig straf. Tidligere blev de mest straffet med bøder og begrænsninger i transfervinduet, inter miami trøje men at få frataget 10 point på én gang var første gang.

Grunden til Evertons straf virkede også meget forvirrende. Premier League har en regel, der siger, at Premier League-klubber ikke må have et tab på mere end £ 105 millioner inden for tre år. Everton havde imidlertid et tab på £ 124,5 millioner i den seneste 21-22-sæson og blev derfor straffet af Premier League.

Efter at Everton har holdt fast i at appellere i tre måneder, blev de 10 fratagne point ændret til 6 point. Efter at bøden blev ændret, er Everton tilfredse med dette og accepterer Premier Leagues straf og appellerer ikke længere. Med de 4 point, Everton fik tilbage, gik de fra 21 point til 25 point og steg fra 17. til 15. pladsen.

Everton har haft en middelmådig sæson. De havde en periode med sejre, men i de seneste ni kampe har de ikke vundet en eneste, billige fodboldtrøjer og de har kun fået 5 point i alt. Deres samlede præstation er meget skuffende, og selvom Everton har fået 4 point tilbage, kan det kun ændre deres bundplacering, men det kan ikke genoplive deres moral eller styrke spillernes evner.