Ryby ako losos, makrela a sardinky, bohaté na omega-3 mastné kyseliny, pomáhajú udržiavať vlhkosť pokožky a podporujú    Kĺby   zdravú pleť. Omega-3 majú tiež protizápalové vlastnosti, znižujú začervenanie a zápaly spojené s kožnými ochoreniami.

Avokádo:
Avokádo je skvelým zdrojom zdravých tukov, vrátane mononenasýtených tukov, ktoré sú nevyhnutné pre udržanie elasticity pokožky. Avokádo navyše obsahuje vitamíny E a C, oba silné antioxidanty, ktoré chránia pokožku pred oxidačným poškodením.

Orechy a semená:
Mandle, vlašské orechy, chia semienka a ľanové semienka sú bohaté na živiny ako vitamín E, zinok a omega-3 mastné kyseliny. Tieto prvky zohrávajú dôležitú úlohu pri podpore zdravia pokožky, ponúkajú ochranu pred poškodením slnkom a podporujú produkciu kolagénu.

Bobule:
Čučoriedky, jahody a maliny sú plné antioxidantov, najmä vitamínu C. Tento vitamín je nevyhnutný pre syntézu kolagénu, ktorý pomáha udržiavať štruktúru pokožky a zabraňuje predčasnému starnutiu spôsobenému voľnými radikálmi.

Listová zeleň:
Špenát, kel a iná listová zelenina sú nabité vitamínmi A a C, ktoré sú kľúčové pre opravu a obnovu pokožky. Okrem toho obsahujú chlorofyl, známy svojimi detoxikačnými vlastnosťami, ktoré pomáhajú čistiť pokožku zvnútra.

Sladké zemiaky:
Sladké zemiaky sú bohaté na betakarotén, prekurzor vitamínu A. Tento vitamín podporuje obnovu kožných buniek, čím prispieva k zdravšej pleti. Betakarotén tiež pôsobí ako prírodný opaľovací krém, ktorý chráni pokožku pred poškodením UV žiarením.

Paradajky:
Paradajky obsahujú lykopén, antioxidant, ktorý podporuje tvorbu kolagénu a chráni pokožku pred UV žiarením. Varené paradajky, napríklad v omáčkach alebo polievkach, zvyšujú biologickú dostupnosť lykopénu.